Minusta

Tervehdys

Olen Lauri Alku, kahden tytön ylpeä isä, entinen yrittäjä ja viestinnän ammattilainen joka edelleen miettii, mitä tehdä nyt kun on iso. Syntyjäni olen Itähelsingistä, josta muutin lapsena maalle, Helsingin maalaiskuntaan (nykyään se tunnetaan nimellä Vantaa). Kävin sitten vähän koulua, ja työelämään kasvoin aikanaan rinta rinnan tietokoneiden kehityksen kanssa. Matka kottaraispöntöstä kaikenlaisiin i-alkuisiin on ollut huikea.

Vuosien varrella on tullut tehtyä monenlaista. Olen pessyt teollisuushallin loistevalaisimia, juontanut omaa radio-ohjelmaa, ajanut taksia, myynyt lippuja kesäteatterissa, ottanut miljoonia valokopioita, suunnitellut käyttöliittymiä, hakannut halkoja, tuottanut kaikenlaista paperille painettavaa yksittäiskappaleista miljoonapainoksiin, myynyt huonekaluja, keittiöitä ja saas-palveluita, esitellyt superfoodia messuilla, toteuttanut kansainvälisen vakuutusalan konsernin verkkomainontaa ja kirjoittanut yhden teatteriarvostelun. Yrittäjänä totuin itsenäiseen työskentelyyn, tiukkoihin aikatauluihin ja epäsäännöllisiin työaikoihin. 7 vuotta asuin Belgiassa, josta muutin syksyllä 2013 perhesyiden takia takaisin Suomeen. Sen jälkeen olen toiminut freelancerina ja ollut mukana erilaisissa sekalaissa projekteissa. Myyntityötä olen tehnyt useankin tuotteen parissa. Nyt ihmettelen maailmaa palvelukehittäjän näkövinkkelistä.

“Think different”, oli aikanaan Applen slogan. Siihen sisältyy suuri viisaus joka on vuosien saatossa tehnyt Applesta maailman arvokkaimman yrityksen. Se on myös ajatus jota itse olen koettanut noudattaa. Erilaisuuden ei kuitenkaan pidä olla itseisarvo, vaan sen on palveltava asetettua päämäärää.

Ota yhteyttä!

Koneellani minulla on valtava määrä kaikenlaista sekalaista materiaalia, osa jopa 1990-luvun alkupuolelta lähtien. Tässä persoonallisuustestin tulos vuodelta 1999:


ENFP (Ekstrovertti-Intuitiivinen-Tunteva-Spontaani)

ENFP on vilkas persona, joka etsii alati uusia, kiinnostavia asioita, joita voisi kokeilla. Hän puhuu paljon, eikä viihdy paikoillaan viittä minuuttia kauempaa. ENFP ei suunittele asioita etukäteen, vaan luottaa mieluumin mielikuvitukseensa ja improvisaatiokykyyn. Työympäristössä ENFP on suunnittelukokousten tähti, joka pursuaa ideoita. Parhaimmillaan yhteistyö sujuu jonkun kanssa, joka omaa järjestelykykyä ja pitää jalat maassa, sillä ENFP:llä innostus asioihin loppuu nopeasti eikä hänellä ole kärsivällisyyttä viedä prjojekteja loppuun saakka, kun maailmassa on niin paljon mielenkiintoisia asioita. Luonnollisesti ENFP vihaa virkavaltaa ja byrokratian asettamia sääntöjä ja tekee kaikkensa ehtojen kiertämiseksi ja kumoamiseksi.

ENFP on luonteeltaan persoona, joka haluaa auttaa muita ihmisiä. Hän solmii uusia ystävyyssuhteita koko ajan ja unohtaa sitä mukaa vanhat. Tästä voi seurata konflikteja, sillä ENFP:n luontainen empatia voi antaa vihjeitä pitempiaikaisesta ystävyydestä, jolloin vastapuoli tuntee tulleensa narratuksi.

ENFP:lle on ominaista vahva esiintymisvietti. Hän nauttii huomion keskipisteenä olemisesta. Vähemmän kypsille yksilöille ihmisten auttamishalu voi olla keino saada suosiota.

5 % testiin vastanneista kuuluu samaan ryhmään kuin sinä.


Ikä ja kokmus on tuonut harkintaa ja pitkäjännitteisyyttä mutta tunnistan tuosta itseni kyllä edelleenkin.